Seks bez zaštitie!

Pogledaj istini u oči – nezgode se dešavaju. Možda jedne noći pukne kondom, ili ga, poneti stračću uopšte niste koristili. Bez panike – evo nekoliko saveta kako možeš da izbegneš trudnoću i polno prenosive bolesti ako si već vodila ljubav bez zaštite…

Plan za sprečavanje posledica:

  1. Jutro posle: Što pre nabavi kontraceptivne pilule za dan posle. Takođe ako nisi otpuno sigurna da tvoj partner nema neku polno prenosivu bolest, zakaži analize koje će pokazati da li si se zarazila.
  2. Jedan do pet dana kasnije: Uzmi kontracepciju za hitne slučajeve, što pre to bolje.
  3. Posle pet do sedam dana: ako nisi uzela kontraceptivnu pilulu za dan posle, poseti ginekologa.
  4. Posle nedelju dana: Idi kod ginekologa da bi dobila vakcinu protiv hepatitisa B i testiraj se na gonoreju, trihomonijazu i hlamidiju.
  5. Ako ti menstruacija kasni nedelju dana: uzmi kućni test za otkrivanje trudnoće da bi utvrdila da li je pilula za dan posle imala efekta
  6. Posle tri meseca idi na drugu turu testiranja na polne bolesti: ovog puta na HIV, herpes, hepatitis C, sifilis.
PODELI
Prethodni tekstHAPPY BIRTHDAY JUSTIN!
Sledeći tekstŽENA JE KAO MAČKA
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!