Sigurno si viđala na raznim mestima čuvarkuću. Uglavnom stoji po krovovima kuća u starim šerpama. Evo par ideja kako može čuvarkuća da izgleda veoma moderno i lepo. Napravi sebi lepu baštu u sobi. Dovoljno ti je da isčupaš od nekoga jedan cvet čuvarkuće, malo dekorativnih kamenčića, zemlja, malo peska i neka kofica ili saksijica.

Naspi zemlju, ubodi čuvarkuću, pospi preko zemlje kamenčiće i naravno ne zaboravi da je zaliješ! To je cela mudrost. Možeš nekome i da je pokloniš!

Biljka čuvarkuća, poznata je po verovanju u narodu da štiti kuću i donosi sreću… Vrlo je otporna, i dobro podnosi sušu, tako da te neće puno opterećivati. Poreklom je iz Meksika, koristi se u narodnoj medicini.

Teško da postoji biljka koja ima skromnije zahteve kada je u pitanju nega. Čuvarkuća je idealna biljka za uzgajivače sa malim baštama i nedovoljno prostora ili vremena.

PODELI
Prethodni tekstKAKVE NAOČARI DA IZABEREMO ZA NAREDNU SEZONU
Sledeći tekstTOP 10 STVARI SA PRINTOM VOĆKICA I U OBLIKU VOĆKICA
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!