Često nam neko postavi pitanje: “Koja ti je omiljena knjiga?”, na to pitanje je lako odgovoriti, čak i nabrojati nekoliko naslova, međutim, ako malo promenimo to pitanje: “A koja knjiga ti je promenila život?”, da li će nam odgovor biti tako brz i jednostavan?

 • Džon R.R.Tolkin – Gospodar prstenova
  Prvi put sam šitala ovu knjigu sa 9 godina i još uvek mi je teško da poverujem da je ljudska mašta toliko bezgranična, kakve slike i likove je u stanju da stvori.
 • Homer – Iliada
  Predivna knjiga.Homerovi likovi pozvani su na scenu – bogovi su ostavljeni u pozadini – kako bi, glasom koji nam je blizak, ispripovedali svoju priču o strasti i krvi, svoj veliki rat, svoju veliku avanturu.
 • Žan Pol Sartr – Mučnina
  Mučnina gotovo i nema prave radnje, već se bavi pitanjima egzistencije, smisla života, slobode i volje te ravnodušnosti sveta prema pojedincu.
 • Džordž orvel – Niko i ništa u Parizu i Londonu
  Pročitala sam mnogo knjiga, koje su me naterale da maštam, ali samo jedana da delam.
 • Paulo Koeljo – Alhemičar
  “Čitati Alhemičara je kao probuditi se i posmatrati zoru dok ostatak sveta još uvek spava.”
 • Robert Džejms Voler – Ostrva okruga Medison
  Predivna priča o velikoj strasti. Tera nas da poverujemo da možemo da volimo i da budemo voljeni tako da život više nikada neće biti isti.


PODELI
Prethodni tekstŠTA NAM SRCE KAŽE?
Sledeći tekstNAPRAVI SVOJ KARDIGAN
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!