Ako znaš kako izgleda himen, gde se nalazi i šta je to zapravo, nećeš imati povoda za brigu.

Naj zanimljivije o himenu:

Ako bi smo simbol nevinosti posmatrali kroz materijalnu stvar, izgleda on kao providno parče balona koji je zategnut okolo nekog prstena i deli unutrašnjost vagine sa spoljašnošću.

On se sastoji od mišića i nervnih završetaka i prilikom njegovog pucanja, može da se oseti bol ili neprijatnost.

Svi znamo gde se himen nalazi, ali nam je zanimljivije pitanje na kojoj dubini se nalazi? To je takođe individualno, ali uglavnom se nalazi između 1-3 cm od ulaza u vaginu. Kod krupnijih devojčica je uglavnom bliže ulazu.

Da li je kod svake devojke isti himen?

Vrste himena se razlikuju kod svakog i raznih su konfiguracija, kod nekoga je polumesec, kod nekog je više zatvorena, nekoga manje zatvorena vagina, takoće se razlikuje i po tome da je nekome fleksibilniji a nekome čvršći.

Pucanje himena

  • Pucanje himena ne mora da se desi isključivo prilikom polnog odnosa. On može da se desi prilikom masturbacije. Takođe je moguće i zatrudneti ukoliko spermatozoidi dospeju i prođu kroz otvor himena, bez njegovog pucanja.
  • Takođe može da pukne prilikom nepravilnog stavljanja tampona, za vreme ginekološkog pregleda, ako devojka ne naglasi doktoru da je nevina.

Nije mohuće lišiti se nevinosti

  • penjući se po kanapu,
  • baviti se sportom,
  • voziti bizikl ili jahati konja
  • masturbacijom klotorisa

Dešava se da se nevinost posle prvog akta ne izgubi odnosno himen da ne pukne, međutim trudnoća nije isključena! Zato vodi računa o kontracepciji!

 

PODELI
Prethodni tekstDA LI SI ZNALA ŠTA JE DOODLING?
Sledeći tekstKAKO DA ISKORISTIMO STARE STVARI NA KREATIVAN NAČIN
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!