Ametist je kamen vrlo jake energije koji unosi harmoniju u dušu i oplemenjuje telo.

Ovaj ljubičasti komad spiritualnosti zaslužan je za unošenje mira i plemenitosti u svakodnevni život, dok njegov staklasti sjaj pomaže da se usklade sve suprotnosti duha i tela.

Ametist poseduje jednu od najjačih energija u svetu kristala, pa se zbog toga veruje da je njegov uticaj na srce i dušu blagotvoran i umirujuć. To je upravo ona finesa koja Ametist izdvaja od ostalog kamenja. Osim toga, smatra se najefektnijim kamenom meditacije i postizanja unutrašnjeg mira, što je u današnjem svetu vrednije od svega ostalog.

Vibracije ovog kamena, ljubičaste boje, postaviće temelje ravnoteže i time vam omogućiti da se lakše i bez stresa uhvatite u koštac sa svetom.

Čišćenje: Ametist se čisti dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta. Puni se u posudi sa Gorskim kristalom ili na suncu par sati.

PODELI
Prethodni tekstBRONZANI TEN ZA TREN :)
Sledeći tekst12 NAJBOLJIH VOLONTERSKIH PROGRAMA ZA LETO 2016-TE
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!