Prava dama mora uvek da ima čistu kosu

MINIMALIZOVATI PROBLEME JE LAKO AKO:

PRATI KOSU TOPLOM VODOM

Koža glave je kao koća lica, zbog toga, sto je voda vrelija to se luči više masnoće (sebuma)

MANJE SLATKIŠA

Naučno je dokazano, da brzi ugljenihidrati rade na blago lojnih žlezda. Ako bez slatkiša ne možeš da živiš, pređi na crnu čokoladu, mnogo je zdravija.

Naučno dokazano, čto bыstrыe uglevodы rabotaюt na blago vse teh že salьnыh želez. Esli bez konfet žitь ne možešь, zameni moločnыe slasti gorьkim šokoladom.

MANJE SE ČEŠLJAJ

Što se češće češljaš, to više pojačavaš lučenje masnoće na glavi.

KORISTI DRVENU ČETKU

Postoji mišljenje da četke sa drvenim pipcima manje traumiraju kožu glave i samu kosu. Plus ne elektrišu kosu.

IZABERI PRAVILNO ŠAMPON

Izbor nege kose zavisi od tipa kose. Postoje šamponi za masnu, suvu, tanku kosu, uglavnom pročitaj na pakovanju. Nepravilan izbor šampona može da prouzrokuje još veće probleme mašćenja kose.

KAPA

Kapa ne sme suviše jako da prianja glavi. I naravno vodi računa o tome da bude čista. Takođe kapa je predmet lične higijene i ne treba da se menjaš sa drugaricama.

NE KORISTITI PREPARATE ZA STAJLING ČESTO

Pene za kosu, lakovi, silikoni i ostala sredstva takođe doprinose bržem prljanju kose, kada ih koristiš gledaj da nanosiš dalje od korena glave.

PODELI
Prethodni tekst5 KORISNIH SAVETA ZA NEGU USANA U ZIMSKOM PERIODU
Sledeći tekstLETOS SAM SE SMUVALA SA DEČKOM IZ DRUGOG GRADA, ALI SADA SE SVE REĐE VIĐAMO! ŠTA RADITI?
Idejni sam tvorac MISS6TEEN portala i budućeg magazina. Po struci grafički i web dizajner, a po opredeljenju umetnik, slikar, dizajner nakita i humanista. Ideja mi je da kroz zanimljive tekstove - moje i mojih bliskih prijatelja, na zabavan i kreativan način predstavim razna znanja i zanimljivosti, koja možda nikada ne biste saznali, jer se nalaze u dosadnim suvoparnim knjigama… Takođe mi je želja da vas, mlade tinejdžerke, obrazujem o modi i stilu, jer nažalost okružuje nas šund, kič i bezukusje! Zdravlje, lepota, putovanja... U svakom slučaju dobro druženje je zagarantovano! Toliko od mene!